Uitgelicht: Happy Loops – Energylandia

In 2017 opende het Poolse pretpark Energylandia haar achtbaan Happy Loops. Deze achtbaan werd gebouwd door het Italiaanse bedrijf SBF Visa. Het gaat om een Spinning Coaster, waarbij de karretjes om hun as draaien.

 

 

Happy Loops is een zogenaamde Spinning Coaster van SBF Visa, dit betekend dat naargelang de gewichtsverdeling in het bakje, je heel wat toertjes zal draaien. De baan was een van de drie nieuwe achtbanen in het jaar 2017.

Happy Loops heeft een hoogte van 7 meter en een lengte van 113 meter en bereikt een snelheid van 30 km/u. De baan heeft een typische 8-vorm. Je krijgt naargelang de drukte in het park vier tot acht rondjes tijdens je ritje.

Over de baan rijdt een treintje dat plaats biedt aan 16 personen. Wie een ritje wil maken kan dat al vanaf een minimumleeftijd van 4 jaar onder begeleiding, zonder begeleiding moet men 12 jaar oud zijn of een lengte van 120 cm hebben.