Europa-Park sluit theater Reise nach Rulantica definitief

Het Duitse pretpark Europa-Park heeft de deuren van het ronddraaiend theater Reise nach Rulantica, voorheen bekend als Historama, dichtgetrokken. Verwacht wordt de komst van een Gameplay Theater.

 

In het midden van Europa-Park, in het themagebied Luxemburg, bevindt zich een kegelvormig gebouw. In het bovenste gedeelte is het rollercoasterrestaurant Foodloop gevestigd en één van de twee stations van de kleine monorail. Op de begane grond bevond zich tot 2018 het Historma. Daarna werd de tentoonstelling, die draaide om de geschiedenis van Europa-Park, vervangen. Het roterende multimedia theater stond met Reise nach Rulantica voortaan in het teken van het in 2019 geopende waterpark Rulantica. Op 2 juni vond de laatste voorstelling plaats.

In 2025 opent het park een nieuwe attractie in het gebouw. Hoewel het park officieel nog niets bevestigd heeft zal het naar alle waarschijnlijkheid een Gamepay Theater van Mack Rides worden. Het concept werd al in 2022 al voorgesteld maar tot op heden nog nergens gebouwd.

In het Gameplay Theater nemen passagiers plaats in roterende gondels in een rug-tegen-rug positie. De gondels zijn allemaal op een ronddraaiende schijf geplaatst. Tussen de gasten vormt een grote achterwand gesloten ruimtes naar binnen en naar buiten toe. Terwijl aan de binnenzijde gebruik wordt gemaakt van fysieke scènes, wordt er aan de buitenzijde gebruik gemaakt van schermen en projecties.

 

 

Bron en foto: Europa-Park