Deens pretpark Djurs Sommerland opent 60 meter hoge vrijevaltoren

Bezoekers van het Deense pretpark Djurs Sommerland kunnen een gloednieuwe valtoren ontdekken. De toren is 60 meter hoog, valt met een snelheid van 100km/h en draagt de naam “El Grito” dat in het Deens heel toepasselijk “De Schreeuw” betekent.

 

Gyro-Drop
El Grito werd in april geopend en werd gebouwd door de Oostenrijkse fabrikant Funtime. Het betreft een valtoren van het type “Gyro-Drop”, wat betekent dat de gondel bij stijgen ronddraait en waarbij inzittenden getrakteerd worden op een uitzicht over het gehele park.

 

Mexicoland
De valtoren is onderdeel van een nieuw themagebied met de naam “Mexicoland”. Dit gebied is gethematiseerd naar “Día de Muertos”, de Mexicaanse dodenherdenking. Voor de aankleding werd beroep gedaan op het Nederlandse bedrijf Leisure Expert Group. Eerder werkte dit bedrijf ook al mee aan het themagebied Dinosaurland.

 

Foto’s: Themeparkfreaks (Wesley)