Uitgelicht: Formula – Energylandia

In 2016 opende Energylandia haar achtbaan Formula, waarvoor men opnieuw beroep deed op Vekoma voor de bouw hiervan. Deze achtbaan staat in het teken van de Formule 1 en vertrekt met een lancering.

 

 

Formula is een gelanceerde achtbaan gebouwd door de Nederlandse achtbaanfabrikant Vekoma. De baan wordt ook wel het Space Warp model genoemd. De rit op deze achtbaan vertrekt dankzij een LSM lancering aan 79,2 km/u, een snelheid die bereikt wordt in 1,2 seconden.

Formula heeft een hoogte van 24,8 meter en een lengte van 560 meter. In de baan zitten drie inversies verwerkt, een Sidewinder en twee Corkscrews. Over de baan rijden twee treintjes die telkens plek hebben voor 16 personen.

Wie een ritje wil maken kan dat met begeleiding vanaf een lengte van 120 cm en zonder begeleiding vanaf een lengte van 1420 cm.