Uitgelicht: Dragon Roller Coaster – Energylandia

In 2015 opende het Poolse pretpark Energylandia haar achtbaan Dragon Roller Coaster. Deze achtbaan werd gebouwd door Vekoma en is van het type Suspended Family Coaster. Een bijzonder element op deze baan is een tunnel met mist.

 

 

Dragon Roller Coaster is een hangende achtbaan van het type Suspended Family Coaster, welke gebouwd werd door het Nederlandse bedrijf Vekoma. Deze achtbaan neemt je mee voor een ritje, waarbij je onder de track hangt.

De baan heeft een hoogte van 20 meter en een lengte van 453 meter, er wordt een snelheid bereikt van 75,6 km/u. Over de baan rijdt maar een treintje, dat plaats biedt aan 20 personen. Wie een ritje wil maken kan dat met begeleiding vanaf een lengte van 120 cm en zonder begeleiding vanaf een lengte van 130 cm.