Särkänniemi Amusement Park sluit achtbaan Trombi

Het Finse pretpark Särkänniemi Amusement Park heeft haar achtbaan Trombi verwijderd uit het park. Het gaat om een achtbaan waarbij de bezoekers al liggend het parcours afleggen. Trombi werd gebouwd door de Italiaanse fabrikant Zamperla in 2005.

 

De Rollercoaster Trombi uit het Finse pretpark Särkänniemi Amusement Park is voorgoed gesloten. Trombi werd gebouwd in 2005 door de Italiaanse fabrikant Zamperla. De achtbaan is van het type Volare wat wil zeggen dat bezoekers het 391 meter lange parcours liggend afleggen. Tijdens de rit worden er snelheden van 41,4 km/u gehaald en krachten tot 3,3 G bereikt. Het parcours is 15,2 meter hoog en bevat 2 inversies en een liftheuvel in een spiraal.

Onder achtbaanfans staat dit model gekend als onaangenaam, oncomfortabel en zelfs pijnlijk. Of dit de reden is waarom de achtbaan na minder dan 20 jaar alweer verwijderd werd, is niet helemaal duidelijk. Dit betekent al de tweede achtbaan die verdwenen is uit Särkänniemi Amusement Park sinds 2019. Toen werd de achtbaan Half Pipe afgebroken. Dit was een gelanceerde shuttle coaster van Intamin die in 2003 geopend werd. Voor Half Pipe werd er destijds geen vervangende attractie voorzien, en voor Trombi werd er vooralsnog geen andere vervangende attractie bekendgemaakt.

 

Bron: rcdb

Foto: rcdb (Matias Laine)