Openingsdatum Peppa Pig Park Duitsland bekendgemaakt

Over enkele weken opent het Peppa Pig Park in het Duitse Günzburg, een plaats in de deelstaat Beieren, de deuren. Het op zichzelf staande themapark, gebaseerd op de wereld van het roze varkentje Peppa Pig, een van de meest bekeken kinderprogramma’s aller tijden, wordt op 19 mei geopend op het terrein van het Legoland Deutschland Resort. Er wacht een kleurrijke mix van attracties op de bezoekers: kleine kinderen kunnen een ritje maken in de geliefde rode auto van Peppa’s familie in de achtbaan van Papa Pig of de lucht in gaan in Peppa’s ballonvaart. Naast vijf spannende attracties wachten er ook zeven themaspeeltuinen, een bioscoop en geweldige shows op de kleine bezoekers. Het Peppa Pig Park in Günzburg zal ook het eerste Peppa Pig Park zijn met een Lego Duplo Peppa Pig speelzone.

 

De hele bouwplaats van het Peppa Pig Park Günzburg bruist van de activiteit terwijl het park wordt voorbereid op de grote opening. De laatste thema’s worden toegevoegd, de personages uit Peppa World nemen hun aangewezen plaats in en proefritten op de attracties zijn al in volle gang. Natuurlijk is er nog veel te doen, maar de bouwwerkzaamheden liggen op schema zodat de eerste gezinnen op 19 mei het Peppa Pig Park met haar attracties en speelplekken kunnen verkennen. Beleef de perfecte eerste achtbaanrit in de beroemde rode auto van de familie Pig, ga de lucht in met heteluchtballonnen of rijd samen met opa Mümmel op de groene speelgoeddinosaurus van Schorsch. Aan de hand van deze attracties kunnen gezinnen de wereld van Peppa en haar vrienden beleven van dichtbij. Er zijn Peppa-optredens in de bioscoop en natuurlijk kun je de familie Pig ontmoeten voor geweldige souvenirfoto’s in het park en bij shows.

 

De verwachting stijgt. “Iedereen die de Peppa Pig-serie kent, heeft het gevoel alsof hij rechtstreeks in Peppa’s wereld is terechtgekomen”, glimlacht Manuela Stone. “Dit park is het perfecte beginnerspark voor gezinnen met kleine kinderen. Attracties, speeltuinen en paden zijn ontworpen voor kleine kinderen. We liggen absoluut op schema met onze voorbereidingen en kijken er erg naar uit om de eerste gezinnen hier in Peppa Pig Park Günzburg te verwelkomen, net op tijd voor Pinksteren.”

 

Naast Duitsland staat er voor 2024 nog een nieuw Peppa Pig Park gepland in de VS: Dallas-Fort Worth. Beide Peppa Pig-parken van Merlin Entertainments Group bouwen voort op het ongelooflijke succes van het Peppa Pig-themapark in Florida en de Peppa Pig World of Play-locaties over de hele wereld, van Texas tot Shanghai. Het Peppa Pig Park in Günzburg wordt het eerste onafhankelijke Peppa Pig Park op het Europese vasteland en hiermee wordt het entertainmentaanbod in het Legoland Deutschland Resort uitgebreid.