Nieuwe waterachtbaan Fjord Explorer geopend in Le Pal

Het Franse pret-en dierenpark Le Pal heeft onlangs een nieuwe attractie geopend. Fjord Explorer is een waterachtbaan gebouwd door Mack Rides en is vergelijkbaar met de waterachtbaan Poseidon in Europa-Park.

 

Le Pal, een Frans pret-en dierenpark, heeft onlangs Fjord Explorer geopend. Dat is een waterachtbaan die 27 meter hoog en 497 meter lang is. Er wordt een topsnelheid bereikt van 79 km/uur. Fans van Europa-Park zullen de waterachtbaan Poseidon in Fjord Explorer herkennen. Beide banen zijn van hetzelfde type en hebben dezelfde boten. Daarnaast zijn ze ook beide gebouwd door Mack Rides.

 

Het baanverloop van deze nieuwe attractie is kort maar krachtig. Na de optakeling volgen verschillende bochten en afdalingen elkaar op, totdat de climax wordt bereikt. In Fjord Explorer is dat een gigantische splash. Voor de aankleding van de attractie is een Scandinavisch thema gekozen. Zo is er een vuurtoren en enkele kleurrijke huisjes die het gebied moeten opvullen. Het park werkte voor het ontwerp samen met BoldMove, een Belgische firma die eerder al meehielp aan Champi’Folies, een darkride die het park opende in 2023. In de wachtrij vind je de werkplek van een kapitein die in een klein dorpje vlakbij de fjorden van Noorwegen woont. De man is intussen gepensioneerd en heeft verkenningsboten ontwikkeld zodat bezoekers op expeditie kunnen gaan. De aankleding van de wachtrij en decoratie werd gemaakt door een andere Belgische firma, Eye-Opener Decors.

 

 

Bron: Le Pal, RCDB & Looopings

Foto: Le Pal