Mission Impossible Tower wordt hoogste vrijevaltoren van Benelux

Er is ongelooflijk goed nieuws naar buiten gekomen. De Belgische exploitantenfamilie Verwijk & Bufkens gaan volgend jaar de hoogste vrijevaltoren van de Benelux openen. Dat hebben de exploitanten zelf aangekondigd op hun gloednieuwe Facebook- pagina die volledig in het teken staat van de nieuwe attractie.

 

De Belgische exploitantenfamilie Verwijk & Bufkens uit Beveren Waas gaan volgend jaar een nieuwe thrill ride openen met de naam Mission Impossible Tower. Het gaat om een vrijevaltoren van maar liefst 85 meter hoog. Hiermee zal na 27 jaar het record in de Benelux verbroken worden. Die stond al sinds 1998 op naam van de Dalton Terror in Walibi Belgium. Dalton Terror is 77 meter hoog en werd gebouwd door Intamin Amusement Rides.

Mission Impossible Tower zal gebouwd worden door de Oostenrijkse fabrikant Funtime. Tijdens de 85 meter hoge val zal er een snelheid behaald worden van 90 km/u. Tijdens elk ritje zullen 24 personen tegelijkertijd kunnen plaatsnemen, zij zullen 4.5 G-krachten ervaren tijdens hun avontuur.

Atelier EK zal instaan voor het design en de implementatie. Zij zullen de prent van de attractie ook volledig met de hand maken. 45.000 LED- lampen zullen verwerkt worden in de attractie, met de laatste ecologisch-vriendelijke technologieën. Het soundsysteem zal voorzien worden door D5 Sounds. De Mission Impossible Tower zal verder voorzien worden van de laatste DIN- norm en wordt volledig gethematiseerd.

 

Bron en foto: Mission Impossible Tower