Jaderpark opent nieuwe familieachtbaan Ziegelblitz

Het Duitse dieren- en attractiepark Jaderpark bij Oldenburg heeft haar nieuwe achtbaan Ziegelblitz geopend. Deze achtbaan neemt de bezoekers mee voor een ritje doorheen een baksteenfabriek. Ziegelblitz is van het type Bobsled Coaster, maar bevat enkele unieke elementen.

 

Ziegelblitz is de nieuwste aanwinst van het Duitse park Jaderpark, dat in handen is van kermisfamilie Ludewigt. Sinds deze familie het park overnam veranderde het van een privé dierentuin in een themapark, iets dat men met de nieuwe achtbaan opnieuw wil benadrukken.

Het thema van een oude baksteenfabriek werd bij deze baan uitgewerkt naar voorbeeld van bestaande oude fabrieken die de verantwoordelijken bezochten. Voor de bouw gebruikte men zoveel mogelijk materialen die authentiek zijn en men verzamelde ook oude rekwisieten. Zo kan je bijvoorbeeld een oude stoommachine ontdekken in de wachtruimte en een oude stenen machine.

Om de bezoekers volledig onder te dompelen in de sfeer van de attractie deed het park een beroep op IMAScore om een soundtrack te ontwikkelen en op IMAmotion om voor de geluidseffecten te zorgen.

Ziegelblitz heeft een hoogte van 21 meter en een lengte van ruim 500 meter. De karretjes bereiken een snelheid van 55 km/u. De rit begint met een lancering achterwaarts doormiddel van een bandenlancering. Na een kort stukje achterwaarts, met de nodige geluidseffecten, wordt het karretje voorwaarts gelanceerd. Nadien ga je richting een traditionele kettinglift.

Over de baan rijden zes karretjes die elk plaats bieden aan vier personen. Een ritje maken op deze achtbaan kan al vanaf een minimumlengte van 105 cm. De theoretische capaciteit bedraagt 600 personen per uur.

De nieuwe achtbaan was een investering van 5,5 miljoen euro. De relatief lage prijs kon men behalen door de bouw voor het grootste deel zelf in handen te nemen. De baan zelf werd geleverd door het Duitse bedrijf Gerstlauer.