Europa-Park pakt uit in 2024

Tot voor kort werd overal in Europa-Park getimmerd, geschroefd, gehamerd, verbouwd en gerealiseerd. De familie Mack, eigenaar van het Europa-Park Resort, investeerde dit jaar maar liefst meer dan 100 miljoen euro. We nemen je mee langs de meest opvallende vernieuwingen van 2024.

 

Ken je Europa-Park nog niet?

Dan stellen we ons eerst kort aan je voor. Wij zijn Duitslands grootste attractiepark, waarin 17 Europese landen in themagebieden tot in de kleinste details zijn nagebouwd. Je vindt bij ons meer dan 100 attracties en shows. Hoogtepunten zijn 14 spectaculaire achtbanen en vele andere attracties zoals ‘Voletarium’: een flying theater waarin je over de mooiste plekken van Europa vliegt. Daarnaast kun je volop genieten in 3 fantasielanden. In de Europese themagebieden beleef je in talloze cafés en restaurants de culinaire veelzijdigheid van Europa.

 

Nieuw: themagebied Kroatië

Eind april is een geheel nieuw themagebied geopend: Kroatië. Je komt er meer te weten over de uitvindingen en geheimen van Nikola Tesla; een genie die in 1856 werd geboren in wat nu Kroatië is.

 • Je vindt er een gloednieuwe, supersnelle achtbaan: ‘Voltron Nevera powered by Rimac’, met de steilste lancering ter wereld (105 graden). Deze innovatieve achtbaan slingert in volle vaart door een authentiek Kroatisch landschap met rotsen, eeuwenoude gevels en andere decoraties. Bezoekers worden onder andere vier keer gelanceerd (waaronder één keer verticaal en één keer achterwaarts) met een snelheid tot 100 km/u, gaan zeven keer over de kop en voelen zich gewichtloos op ruim dertig meter hoogte, gedurende ruim twee seconden. Een intense en overgetelijke beleving!
 • In de nieuwe ijssalon ‘Sunce i Lavanda’ kun je genieten van meer dan 20 ijssmaken, maar ook van klassieke ijscoupes en ongewone ijsburgers. Je staat hier binnenkort ook oog in oog met een bedrieglijk echte animatronic (driedimensionale figuur) van Nikola Tesla. Deze neemt je mee op reis door het verhaal van zijn opwindende uitvinding.
 • De nieuwe interactieve familietentoonstelling ‘Croatian Inspiration’ richt zich op de vele Kroatische uitvindingen. Op een speelse manier leer je meer over de voortbrengselen van dit Balkanland.

 

Nieuw in themagebied Oostenrijk

 • Hier wacht de nieuwe ‘Magische Diamantenkloof’ op jonge en oude(re) ontdekkingsreizigers. In het Alpen-landschap kronkelen woeste rivieren, hoor je brullende watervallen en maken majestueuze rotsen veel indruk.
 • Terug van weggeweest: de volledig nieuw gebouwde familie-achtbaan ‘Alpenexpress Enzian’ (met gloednieuw virtual reality-avontuur) en de spetterende ‘Tiroler Wildwaterbaan’.
 • De nieuwe ‘Yomi Adventure Trail’ met hangbruggen, klimelementen en glijbanen, speciaal voor dappere ontdekkingsreizigers.

 

Nieuw in themagebied Frankrijk

In de indoor achtbaan ‘Eurosat’ kun je sinds kort een geheel nieuw virtual reality-avontuur beleven: ‘Phantom of the Opera’. Dit beroemde verhaal over . liefde, intriges en een mysterieuze figuur ontvouwt zich in elke bocht van de VR-achtbaanrit. Je ervaart dit unieke liefdesverhaal, met een VR-headset op je hoofd, van wel heel dichtbij.

 

Nieuw in themagebied Italië

Houd je van griezelen? In ons beruchte ‘Spookslot’ kun je je vanaf deze zomer verheugen op een nieuwe griezelbeleving. In het aloude palazzo van de familie Medici bezorgen geesten en andere enge wezens jong en oud weer kippenvel.

 

Nieuw in themagebied IJsland

De nieuw ontworpen waterspeeltuin ‘Lítill’ Island’ is er klaar voor om nieuwe waterratten te ontvangen.

 

Nieuwe shows

Niet alleen fans van achtbanen en attracties hebben in Europa-Park een geweldige dag. Ook liefhebbers van shows en evenementen genieten volop van meer dan 300 internationale artiesten in talrijke shows. Veelzijdig entertainment is ook in 2024 gegarandeerd:

 • De nieuwe illusie-show ‘Misterio’ met Vincent Vignaud in het Europa-Park Teatro zorgt voor verbazingwekkende magie.
 • De nieuwe ijsshow ‘Surpri’Ice presents Energ’Ice’ biedt indrukwekkende choreografieën en trucs met als thema Nikola Tesla en elektriciteit.
 • De nieuwe show ‘Funny Libary Two’ in het Globe Theatre is een succesvol komedie- en acrobatiekspektakel.

 

Nieuw in horeca en winkels

Je las het al: in Europa-Park vind je talloze restaurants, cafeetjes en shops. Ook op dit vlak is veel nieuws te beleven. Een kleine greep uit het aanbod:

 • Een culinaire insider-tip: in het Scandinavische themagebied verrast de Deense tv-kok Brian Bojsen zijn gasten in het Fjord Restaurant met een compleet nieuwe kaart met gerechten voor het hele gezin.
 • Liefhebbers van de veganistische keuken komen van mei tot half juli aan hun trekken in restaurant Spices.
 • Het fine dining-restaurant Eatrenalin biedt fijnproevers (naast een nieuw menu) een compleet nieuwe beleving onder de titel ‘Eatrenalin Late Night’.
 • Motorsportfans kunnen zich verheugen op de nieuwe Puma Store in het gebouw van de Silver Star, met onder andere de officiële PUMA-motorsportcollectie.

 

Waterwereld Rulantica

Wist je al dat Europa-Park ook een van de grootste waterparken van Europa heeft? In Waterwereld Rulantica draait alles om waterplezier. Er zijn onder andere meer dan 50 glijbanen en attracties, waaronder een groot golfslagbad, een relaxte lazy river én – voor durfals – attracties die garant staan voor een gezonde dosis adrenaline. Ook de sfeer is bijzonder. Je vindt hier een Scandinavische belevingswereld met fantasierijke ontwerpen en een ongekende liefde voor detail. Dit waterpark maakt een familiebezoek aan Europa-Park nog aantrekkelijker.

 

Veel overnachtingsmogelijkheden

Veel bezoekers combineren een bezoek aan het attractiepark met een bezoek aan Rulantica. Bezoekers die niets willen missen, komen minimaal 2 dagen. Zij kunnen kiezen uit 6 bijzondere themahotels (minimaal viersterren) met o.a. gratis zwembaden en sauna’s. Overnachten kan ook in een tipitent, huifkar of blokhut. Of in de eigen caravan of mobile home op de camping.

 

Goed gevulde prijzenkast

Wil je nog meer redenen om te komen? Europa-Park is al 8 keer uitgeroepen tot beste attractiepark ter wereld. Een andere belangrijke prijs die op basis van reviews diverse keren werd gewonnen is de Travellers’ Choice Award van Tripadvisor voor ‘het beste park in Europa’.