Cedar Point legt bezoekers enquête voor rond nieuwe grote achtbaan

Het Amerikaanse pretpark Cedar Point heeft plannen voor een grote nieuwe attractie. Dat blijkt uit een enquête die het park liet invullen door haar bezoekers. Daarop zijn concepten te zien van 4 nieuwe grote attracties die alle tot de verbeelding spreken.

 

Cedar Point opende nog maar pas Top Thrill 2, de op een na hoogste achtbaan ter wereld, en het is alweer bezig met toekomstige uitbreidingen. Het liet een enquête invullen door haar bezoekers waarop concept-arts te zien zijn voor 4 mogelijke nieuwe attracties.

 

Duellerende watercoaster:

Het eerste concept is deze voor een duellerende watercoaster. Dit is iets wat nog nooit eerder gebouwd werd en dus uniek zou zijn in de wereld. Het zou ook ideaal zijn voor een groot pretpark als Cedar Point omdat op deze manier de capaciteit nog verder verhoogd kan worden. Deze attractie zou dan gebouwd worden door de Duitse fabrikant Mack Rides. Op de concept-arts zien we verschillende duellerende elementen en mogelijk zullen deze achtbanen zelfs een lancering bevatten.

Mack Rides bouwde al 12 van deze attracties waarvan 5 in Europa. Denk maar aan Poseidon in Europa-Park (Duitsland), Krampus Expédition in Nigloland (Frankrijk), Fjord Explorer in Le Pal (Frankrijk), Skatteøen in Djurs Sommerland (Denemarken) en Montanha Russa in Aquashow Family Park (Portugal).

 

Hyper Tilt Coaster:

Een ander opvallend concept is deze voor een Hyper Tilt Coaster. Deze zou dan gebouwd worden door de Nederlandse fabrikant Vekoma en 61 meter hoog worden. Daarnaast zou de achtbaan verschillende inversies en airtime momenten bevatten.

Vekoma bouwde tot nog toe maar 1 exemplaar met Gravity Max in Discovery World (Taiwan). Maar er zijn momenteel wel twee andere Tilt Coasters in aanbouw met Circuit Breaker in Cotaland en Iron Rattler in Six Flags Qiddiya.

 

Xtreme Spinning Coaster:

Nog een andere achtbaan die eveneens 61 meter hoog zou worden, is een Extreme Spinning Coaster. Deze zou gebouwd worden door de Duitse fabrikant Mack Rides. Deze shuttlecoaster zou de allereerste geïnverteerde lancering ter wereld gaan bevatten. De lancering zou zich bevinden in een Zero-G Stall- inversie. Daarnaast zou het ook een funky spike bevatten met een naar buiten gebankte spiraal op de top.

Mack Rides bouwde tot nog toe twee van deze achtbanen met het prototype Time Traveler in het Amerikaanse pretpark Silver Dollar City en onze eigen The Ride to Happiness in het Belgische Plopsaland De Panne. Daarnaast is er ook nog eentje op komst in het Duitse Holiday Park.

 

Family Coaster:

Als laatste nieuwe concept werd aan iets meer voor de families gedacht. Hier zien we een grote family coaster met een volledig parcours. De treintjes zouden hun laatste karretje omgedraaid hebben waardoor de attractie zowel voorwaarts als achterwaarts te beleven valt. Hier is het voorlopig nog niet duidelijk welke fabrikant deze achtbaan zal bouwen.

 

Bron en foto’s: Coaster Hub