Testritten gestart op Europese primeur Mahuka in Walibi Rhône-Alpes

In juni zal het Franse pretpark Walibi Rhône-Alpes een nieuwe achtbaan openen. De nieuwigheid krijgt de naam Mahuka en werd gebouwd door de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides. Inmiddels zijn de eerste testritten gehouden op deze Europese primeur.

 

Walibi Rhône-Alpes wordt dit jaar 45 jaar oud. Het park viert dat met de komst van een grote nieuwe achtbaan. De nieuwste sensatie van het park heeft de naam Mahuka gekregen, wat “ontsnapping” betekent in het Hawaïaans. De attractie is gelegen in het themagebied Exotic Island dat reeds in 2022 opende voor het publiek.

 

Mahuka is een achtbaan van het type Hot Racer uit het assortiment van Intamin Amusement Rides. Het type kenmerkt zich door de track die bestaat uit één dikke rail waarop treintjes rijden en waarin de passagiers achter elkaar plaatsnemen. Tot nu toe bestond er slechts één ander exemplaar in de wereld, namelijk Big Dipper in het Australische Luna Park te Sydney, die in 2021 opende.

 

De versie in Frankrijk heeft een lengte 600 meter en is 18 meter hoog. Tijdens de rit ervaar je twee lanceringen en drie inversies. De maximale snelheid is 67 km/u. Een ritje maken kan vanaf een lengte van 120 centimeter. Inmiddels werden de eerste testritten gehouden, waardoor de opening in juni makkelijk haalbaar lijkt te worden.

 

Video: Notre Jumble & Walibi Rhone Alpes via Themepark.nl