Pairi Daiza breidt hotelaanbod uit

Pairi Daiza bouwt verder op het succes van haar Resort. Sinds 21 maart biedt het 21 bijkomende immersieve overnachtingsmogelijkheden aan op de 100 reeds bestaande kamers. De Farmhouse Lodges liggen rond de gerenoveerde authentieke boerderij en bieden verblijven aan die in verbinding staan met de dieren van de boerderij.

 

Sinds juni 2019 lanceerde Pairi Daiza zich als staycation-bestemming en is het succes ontegensprekelijk. Het bezoekersaantal van Pairi Daiza Resort, dat in 2019 begon met een bezettingsgraad van 81%, is gestaag gestegen tot een recordbezettingsgraad van bijna 95% in 2023. En het ziet ernaar uit dat de trend zich zal voortzetten. Meer dan 50% van de beschikbare verblijven voor het hele seizoen 2024 zijn nu al geboekt.

De algemene score voor klanttevredenheid is constant gebleven en is sinds de start van de vakantie gestegen van 8,9 naar 9 op 10. En het percentage klanten dat zegt dat ze terug willen komen om bij Pairi Daiza te verblijven, schommelt sinds 2019 tussen 96% en 98%.

 

Boerderijdieren verdienen ook alle liefde van de wereld

De hoeve op het voormalige abdijdomein biedt sinds 1995 onderdak aan boerderijdieren. Deze ruimte, waar geiten, kippen en kleine zoogdieren die nuttig zijn voor mensen vrij rondlopen, is altijd een groot succes geweest bij bezoekers en kinderen.

Door 21 nieuwe hotelkamers in te richten waar de jongste bezoekers in slaap kunnen vallen en ontwaken in contact met boerderijdieren blijft Pairi Daiza  inspireren om alle fauna te beschermen, van jongs af aan.

De transformatie van de historische boerderij in een kwaliteitshotel vertegenwoordigt een investering van 7,8 miljoen euro.

De Farmhouse Lodges bieden comfortabele kamers met toegang tot de boerderij, waar een grote familie dieren woont, de een nog schattiger dan de ander. Wallaby’s, geiten, mara’s, schapen, nandoes, varkens, minikoeien, kippen en konijnen. Of je nu verblijft in een tweepersoonskamer, een familiekamer (tot 6 volwassenen en een baby) of een aangepaste kamer voor personen met beperkte mobiliteit, de bewoners krijgen de kans om dicht bij de dieren te komen wanneer ze gevoederd worden.

Een verblijf in Pairi Daiza omvat altijd een avondmaaltijd, ontbijt, toegang tot het Park voor 2 dagen, parking en 24 uur per dag toegang tot de Last Frontier, het Land of the Cold en de helft van de historische abdijsite Cambron-l’Abbaye. Toegang tot het hele park voor gasten van het resort is er vanaf 9u, dat is een uur vroeger dan de bezoekers met een dagticket.

 

Nieuw talent welkom voor het Pairi Daiza Resort

Pairi Daiza is een van de belangrijkste Waalse investeerders en werkgevers. De hotelsector heeft de deur geopend naar nieuwe profielen. In 2019 werden bijna 20 mensen aangeworven in managementfuncties of als receptionist, housekeeping medewerker of teamlid. Vandaag de dag bestaat het team uit meer dan 35 mensen die worden bijgestaan door een onderaannemer voor de huishouding, uitzendkrachten en studenten.

Daarnaast werken er 45 mensen in de drie restaurants en bar van het hotel, die ook open zijn voor daggasten. En in tegenstelling tot een traditioneel hotel, dat zijn eigen organisatie heeft met afdelingen als boekhouding, HR, marketing en IT, zorgen deze afdelingen bij Pairi Daiza voor zowel het hotel als het Park.

De uitbating van de 21 bijkomende accommodatie-eenheden betekent dat er nieuw talent moet worden aangeworven. Pairi Daiza is momenteel op zoek naar receptionisten, housekeepers, bagageafhandelaars en valets. Je kunt alle vacatures vinden via deze link. Volgende jobdagen vinden plaats op 17 april voor jobstudenten en 18 april voor toekomstige werknemers.