Ocean Beach Pleasure Park pakt uit met Spinning Wild Mouse

Het Engelse pretpark Ocean Beach Pleasure Park pakt dit jaar uit met een nieuwe achtbaan. Het gaat om Spinning Mouse, een wilde muis achtbaan met draaiende karretjes. De achtbaan vervangt de Crash Test, die de afgelopen 4 jaar in het park stond.

 

Het Engelse pretpark Ocean Beach Pleasure Park, gelegen in South Shields in het graafschap Tyne and Wear, pakt dit jaar uit met een nieuwe Spinning Wild Mouse coaster. Deze heeft de naam Spinning Mouse gekregen en wordt uitgebaat door de Britse exploitanten Joseph Jnr Manning & William Snr. Thurston. De achtbaan was de afgelopen 4 jaar telkens te vinden op verschillende kermissen in London.

De Spinning Mouse vervangt de Crash Test rollercoaster die in 2018 en de afgelopen 4 jaar (2020 tot 2023) in het park te vinden was. Maar afgelopen zomer vertrok de Crash Test eerst naar Summer Daze in Stretford en de Hull Fair in Hull om vervolgens na 4 jaar afwezigheid terug naar het AIA Carnival in Hong Kong, waar deze traditioneel overwinterde voor de coronapandemie.

Ocean Beach Pleasure Park heeft naast de Spinning Mouse nog 2 andere achtbanen. Het gaat om de kinderachtbaan Big Apple, die uiteraard voorzien is van de Big Apple lay-out, en Speedy Coaster, een Junior Coaster van D.P.V. Rides.

 

 

Bronnen: Ocean Beach Pleasure Park, Coaster-Count

Foto: Ocean Beach Pleasure Park