Brean Theme Park pakt uit met vijfde achtbaan

Het Britse pretpark Brean Theme Park pakt dit jaar uit met een vijfde achtbaan. De nieuwe achtbaan is de Runaway Train, een kinderachtbaan. Verder is er ook een nieuw piratenschip en een carrousel.

 

Brean Theme Park is een pretpark gelegen in Brean in het Engelse graafschap Somerset. Het pretpark opende in 1970 en had in de loop der jaren verschillende rollercoasters. Bij dit aanbod komt er dit seizoen een 5de bij. De naam is Runaway Train en het gaat om een kinderachtbaan in de vorm van een ovaal. De achtbaan is voor één pretparkseizoen gehuurd van de Britse exploitant Darren Matthews. Andere nieuwe attracties dit jaar zijn een piratenschip en een carrousel.

De spectaculairste coaster van het park is de Bulldog Coaster. Dit is een Pinfari Zyklon met looping die gebouwd werd in 1981. Een andere interessante achtbaan is de Astro Storm, een indoor achtbaan van het type Four Man Bob gebouwd door Zierer. Verder is er ook een spinning wild mouse van Reverchon terug te vinden en een Big Apple achtbaan.

 

Bron: Brean Theme Park, Darren Matthews, eigen research

Foto: Brean Theme Park