Bellewaerde Park opent spectaculaire wereldprimeur Amazonia

Vandaag opende Bellewaerde Park haar splinternieuwe, unieke waterattractie Amazonia voor het grote publiek. De spectaculaire wereldprimeur ligt in het hart van de nieuwe zone “Mundo Amazonia”, een totale investering van 21 miljoen euro.

 

 

Een wereldprimeur voor de hele familie

De nieuwe waterattractie “Amazonia” vind je enkel en alleen in Bellewaerde Park. Het gaat om een spinning raft van de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides met hoofdzetel in Liechtenstein. De combinatie van de schuine lift, de draaiende verticale lift, de gigantische halfpipe en de dropdown op het einde van de rit is hetgeen wat de attractie zo uniek maakt. Nergens anders in de wereld is een gelijkaardige attractie terug te vinden.

Door laattijdige leveringen van essentiële onderdelen duurden de testfases langer dan voorzien en liet de opening van de attractie iets langer op zich wachten. Ondertussen zijn de testfases volledig afgerond en werd de attractie door keuringsdienst TÜV gekeurd. Vandaag ging de waterattractie in alle veiligheid open voor het publiek en konden bezoekers de spectaculaire attractie beleven.

Mundo Amazonia

Het splinternieuw parkdeel “Mundo Amazonia” bevat voor elk wat wils. Naast de unieke waterattractie Amazonia, vind je er ook twee nieuwe attracties voor de allerkleinsten. Kleine avonturiers beleven er hun eerste sensaties op de kinderachtbaan “Brazilian Buggies” en op de mini-splash “Rio do Cacao”.

Verder vind je er ook een nieuwe souvenirshop “Samba Souvenirs”, waar je leuke geschenken voor jong en oud kan vinden. In het nieuwe horecapunt “Tropical Takeaway” proef je de exotische sfeer in overheerlijke empanadas, lekkere pizza’s en verrukkelijke taco’s. Een volledig nieuw aanbod in het voedingsassortiment van Bellewaerde Park.

Publiekstrekker

De nieuwe attractie wordt zonder twijfel de nieuwe publiekstrekker van het park. De attractie ziet er cool uit, is leuk om naar te kijken en geeft je zin om zelf het avontuur aan te gaan. Ook tijdens de rit worden je verwachtingen meer dan ingelost.

Dit heeft verschillende redenen. De attractie is lang, waardoor je er volledig van kan genieten en het niet meteen gedaan is. Maar er zijn ook veel en afwisselende elementen in het parcours. De attractie start met een schuine bandenliftheuvel die de bezoekers naar het hoogste punt brengt. Hierna volgt een lange bochtige afdaling naar beneden waarbij het bootje behoorlijk hard spint, veel meer dan we allen verwacht hadden. Beneden word je opgewacht door een grote splash en door het draaien is het moeilijk te voorspellen waar de golf zal toeslaan in de boot.

Het tweede gedeelte van de attractie start met een verticale lift naar boven tot het tweede hoogste punt van de attractie. Hierna komt de halfpipe die nog nooit eerder gebouwd werd bij een spinning raft. De afdaling is redelijk spectaculair, maar zal toch heel het gezin kunnen bekoren. Tot slot is er nog een soort shot en drop torentje op het einde waarbij je een paar keer op en neer beweegt. Dit is niet mega spectaculair maar wel leuk gedaan en geeft zo toch een fijn einde van de rit.

Niet alleen de waterattractie Amazonia is een zeer goede toevoeging voor het park, ook heel het themagebied Mundo Amazonia is erg mooi gemaakt. Alles ziet er piekfijn uit en door de vele kleuren en gele en groene tinten krijg je echt een zomers gevoel. Zelfs op een dag als vandaag waarbij het amper 10 graden was. We kunnen zonder aarzelen zeggen dat dit het mooiste gebied van het park geworden is.