Zierer stelt nieuwe attractie Drifter voor

De Duitse attractiefabrikant Zierer heeft met de Drifter een nieuwe attractie voorgesteld. Het is een interactieve attractie voor het hele gezin. De inzittenden kunnen zelf beslissen hoe spannend ze de rit maken.

 

Zierer breidt haar catalogus uit met een familiale attractie die toch een beetje spannend is. Het attractietype is een doorontwikkeling op de alom bekende Zierer Jet Ski’s. De passagiers nemen plaats in een bootje, bijvoorbeeld, zoals te zien is in het filmpje, een soort Hovercraft. De attractie begint te draaien en de bootjes kan je met behulp van een stuur laten uitzwenken en driften. Tijdens het rijden kunnen de voertuigen snelheden tot 21,6 km/u bereiken.

 

 

De Drifter bestaat uit in totaal negen gondels die rond een centrale toren draaien, die een eigen gekozen thema kan krijgen. Op enkele concepten zien we enkele mogelijkheden, zoals een bos, maritiem thema of offroad jeeps.

Wie nu denkt dat deze Drifter enorm gelijkt op wat attractiebouwer Inno Heeghe al aanbiedt, heeft gelijk. Zierer werkt voor de productie van dit type attractie ook samen met Inno Heeghe, die al Drifters heeft geïnstalleerd in onder andere Wild- und Freizeitpark Klotten en Drouwenerzand.

 

 

Bron en foto’s: Zierer, ThemePark-Central