Uitgelicht: Jurassic River – Cavallino Matto

In 2018 opende het Italiaanse pretpark Cavallino Matto haar attractie Jurassic River. Deze werd gebouwd door Technical Park en wordt geclassificeerd als Water Coaster. Voor sommige zal dit eerder een Log Flume lijken, maar door een drop zonder water is het technisch gezien meer dan enkel een boomstamattractie.

 

 

Jurassic River is een kruising tussen een boomstamattractie en een achtbaan. Technical Park omschrijft dit als een Water Coaster. De attractie opende in 2018 als deel van een dino zone in het park.

Jurassic River heeft een hoogte van 13 meter en een lengte van 600 meter. In de bootjes is telkens plek voor vier personen. Wie plaats wil nemen kan dat onder begeleiding vanaf een minimumlengte van 100 cm. Zonder begeleiding kan dit vanaf 140 cm.