Technicus in Phantasialand overleden door aanrijding achtbaantrein

Een 43-jarige man werd maandagmiddag rond 15 uur (25/03) aangereden door een trein van de achtbaan Taron. De man was onderhoudswerken aan het uitvoeren toen hij een aanrijding niet kon vermijden. Daardoor had de man een ernstige hoofdwond en werden de hulpdiensten verwittigd. De hulp mocht helaas niet baten.

 

Tijdens onderhoudswerken aan de achtbaan Taron, is een technicus aangereden door de trein. De man, 43 jaar, had hierdoor een ernstige hoofdwond. Hulpdiensten werden gebeld maar later overleed de man toch in het park. Er wordt momenteel nog onderzoek gevoerd naar de precieze omstandigheden van het ongeluk.

Het park zelf heeft ondertussen op sociale media gereageerd. Naar eigen zeggen zijn ze gevloerd door het tragische ongeluk en het verlies van een geweldige collega. Verder bedanken ze iedereen voor de vele steunbetuigingen. Het park wenst verder, uit respect voor de familie van het slachtoffer, zich te onthouden van verdere commentaar.

Op donderdag 28 maart gaat het park weer open, nadat het in winterstop was gegaan. De heropening zou geen vertraging hebben opgelopen volgens het management van het park.

Taron is een multi launch coaster, gebouwd door Intamin Amusement Rides. De baan is 1320 meter lang en bereikt een maximale hoogte van 30 meter. Er wordt een topsnelheid van 117 km/u behaald.

 

bron: express.de & Phantasialand

Foto’s: TPF