Paasdagen in Museumpark Archeon

Tijdens de Paasdagen is er van alles te beleven in Archeon. Loop op 24 maart mee met de Palmpaasprocessie en stap in het verleden. Van 29 maart t/m 1 april vieren we het paasweekend, met een heerlijke Paasbrunch en een Paasprocessie. Kinderen kunnen paasbroodjes bakken en paasvlechten. De zeelui van Allemansend bezetten de rest van het park met een kampement en demonstraties.

 

Loop mee in de Palmpasenprocessie
Op Palmzondag 24 maart wordt in Archeon de intocht van Jezus in Jeruzalem op middeleeuwse wijze nagespeeld. De Minderbroeders van het klooster in Gravendam laten samen met de inwoners van dit oer-Hollandse stadje zien hoe zo’n optocht plaats vond. Bezoekers kunnen zelf een rol vervullen tijdens de processie. Zowel voor volwassenen als voor kinderen, alle bijdrage is welkom. Kom helpen met uitdelen van palmtakken, kleden uitspreiden, apostel en leerling zijn en zingend meelopen. Vroeg in de morgen heeft de bakker al broodhaantjes gebakken. De kinderen versieren hiermee en met ander lekkers hun zelfgemaakte Palmpasen stok.

 

Allemansend in Archeon
Van 30 maart t/m 1 april heeft de bemanning van De Jonge Kraai haar schepen op het droge getrokken in het middeleeuwse stadje Gravendam. De zeelui van Allemansend laten de 17e-eeuwse realiteit van het zeemansbestaan zien in hun middeleeuws kampement. Breng een bezoek aan het kampement, luister naar de verhalen en bekijk het leven van toen. Ontdek ook waar de naam Allemansend vandaan komt.

 

Geniet van een heerlijke paasbrunch
Geniet tijdens de Pasen van een overheerlijke brunch. De Familie Paasbrunch is inclusief gratis entree voor Museumpark Archeon en is te reserveren op 1e en 2e Paasdag. Er is voor ieder wat wils met heerlijke koude en warme gerechten. De troubadour zorgt voor vertier en vermaak, voor de kinderen is een speciaal kindervermaak met een knutselprogramma, eieren schilderen en paaseieren zoeken in het doolhof. Na de brunch loop je met een goed gevulde buik het museumpark in!

 

Paasprocessie
Op 1e en 2e Paasdag trekken de broeders in processie door Gravendam om symbolen van het Paasfeest, vuur en water, bij de poorters van de stad te brengen. Zij zingen daarbij Paascanciones van rond het jaar Onzes Heren 1350. Volwassenen en kinderen kunnen in historische kleding met vlaggen en gildevaandels deze optocht luister bij zetten. Na afloop van de processie ontvangt u een kleine middeleeuwse lekkernij.

 

Tickets of reserveren brunch via www.archeon.nl