Foire du Trône zwaar ingekort door Olympische Spelen: Wel nieuwe achtbaan

De Olympische Spelen hebben een zware invloed op het Franse kermisleven. De grootste en belangrijkste kermis van het land, die in het voorjaar plaatsvindt in Parijs en normaal gesproken 2 maanden duurt, zal dit jaar ingekort worden tot 4 weken. Als kleine troost is er wel een nieuwe achtbaan aanwezig.

 

Dit jaar gaat Foire du Trône dit weekend op 22 maart al van start, een week tot twee weken eerder dan normaal. Dit heeft alles te maken met de Olympische Spelen die deze zomer neerstrijken in Frankrijk. De hoofdstad moet als gevolg volledig ter beschikking zijn voor de voorbereiding van het grootste sportevenement ter wereld. Foire du Trône zal slechts tot 21 april 2024 duren, terwijl dit normaal tot eind mei / begin juni is.

 

 

Taxi Driver vervangt de Jet Star:

Hierdoor zullen ook enkele traditionele attracties niet aanwezig zijn. Zo zal de kinderachtbaan 1001 Pattes van Arnaud Lec Perc voor het eerst in 8 jaar niet aanwezig zijn, aangezien de rollercoaster nog op de Foire aux Plaisirs van Bordeaux staat. Een groter gemis is de afwezigheid van de Jet Star van James Montalétang. De Schwarzkopf coaster zal voor het eerst sinds haar kermisdebuut niet aanwezig zijn in Parijs. De achtbaan wordt vervangen door de nieuwe Taxi Driver van Léo Charles Rannou, die de achtbaan overkocht van Magic World Hyères. Credit hunters opgelet, het gaat dus niet om de alom bekende oude Taxi Driver van Léo Charles Rannou die in 2017 op Foire du Trône aanwezig was.

 

 

King:

In totaal komen er 6 rollercoasters naar de kermis. Naast de Taxi Driver komt ook King, de grootste mobiele achtbaan van Frankrijk. Verder is ook de Infernal Toboggan aanwezig, evenals de Crazy Mouse. Voor de kinderen is er La Pomme en Speedy Gonzales.

 

 

 

Bron: Coaster-Count