Nieuwe achtbaan in opbouw bij EuroPark Milano Idroscalo

Nadat er vorig jaar al een nieuwe achtbaan werd geopend in het Italiaanse pretpark EuroPark Milano Idroscalo, zal daar dit jaar weer eentje bij komen. Behalve de achtbaan investeerde het park ook in een nieuwe Flatride.

 

Europark Idroscalo Milano is een pretpark in Segrate, Italië, in de buurt van Milaan. Dit park is enkel in de namiddag en avond geopend; de toegang is gratis en je kunt er per attractie betalen. Je hebt ook de mogelijkheid om een armbandje te kopen om zo alle attracties te beleven. Dit jaar zal het park twee nieuwe attracties openen.

 

Nieuwe attracties

Vorig jaar opende het park al de achtbaan Star Loop, die voorheen in het Griekse pretpark Allou Fun Park stond. Ook dit jaar wordt een achtbaan geopend in dit Italiaanse park, die opnieuw afkomstig lijkt te zijn van Allou Fun Park.

De nieuwe achtbaan krijgt de naam Hurricane en is van het type Zyklon. In Allou Fun Park stond deze bekend als Blue Racer. Voordat deze baan naar Griekenland verhuisde, was ze nog in handen van de Italiaanse exploitant Manuel Paolella.

De tweede nieuwe attractie wordt eentje van het type Matterhorn, die ook de naam Matterhorn zal dragen.

Afscheid van achtbaan

Om plaats te maken voor de nieuwe achtbaan Hurricane werd de oudere achtbaan Jamming afgebroken. Jamming was een achtbaan met draaiende karretjes, die werd gebouwd door Barbisan. Ze opende in 2016.

Bron en foto’s: EuroPark Milano Idroscalo, TPF