Leeuw Nestor verhuisd uit Zoo Antwerpen naar Bellewaerde Park

De Zoo van Antwerpen heeft afscheid genomen van haar mannetjesleeuw Nestor. Deze leeuw verhuisde onlangs naar Bellewaerde Park. Zo heeft het park eindelijk weer een leeuw, nadat hun laatste leeuw Aru overleed in 2023.

 

Bellewaerde heeft sinds kort opnieuw leeuwen in haar vernieuwde leeuwenverblijf. Het park verloor vorig jaar in september haar laatste leeuw Aru, die al even met medische problemen kampte. De komst van leeuw Nestor uit Zoo Antwerpen zorgt ervoor dat er terug een kweekprogramma kan beginnen, want er arriveerden ook al twee vrouwtjesleeuwen, die de namen Maya en Numa hebben. De vrouwtjes kwamen uit Tsjechië.

Voor zijn vertrek uit Zoo Antwerpen werd leeuw Nestor in slaap gebracht, om hem in een transportkooi te stoppen, maar voor de relatief korte rit begon, liet een dierenarts hem al ontwaken nadat die een volledige medische check-up had uitgevoerd.

Leeuw Nestor en zijn vrouwtjes zullen te zien zijn voor de bezoekers wanneer het park weer de poorten opent.

 

Bronnen: Focus WTV, Nieuwsblad

Foto: Bob Van Dyck