Jardin des Bétes opent haar tweede achtbaan

Het Franse pretpark Jardin des Bétes zal dit jaar haar tweede achtbaan openen. Het wordt een baantje van Zierer en is op maat voor het familiale publiek van het park. Momenteel zijn de bouwwerken volop bezig.

 

Nadat het park vorig jaar nog investeerde in een rondritje met scootertjes, pakt het dit jaar groter uit. Er komt een twee achtbaan naar het park. Eigenlijk was deze eerst aangekondigd voor vorig jaar, maar dat werd een jaartje uitgesteld.

De nieuwe achtbaan zal de naam “Train de la Mine” krijgen en wordt gebouwd door het Duitse bedrijf Zierer. Ze wordt van het type Force / 190, wat betekend dat ze 190 meter lang wordt. De nieuwe achtbaan kunnen we vergelijken met Fun Pilot in Walibi Belgium en Plohseidon in Freizeitpark Plohn.

 

Momenteel worden de eerste werken uitgevoerd.

Bron en foto’s: Jardin des Bétes, RCDB