Eerst gelanceerde boomstamattractie geopend in SeaWorld San Antonio

SeaWorld San Antonio heeft een nieuwe waterattractie geopend. Het betreft een klassieke boomstamattractie met als uniek element een lancering. De nieuwigheid kreeg de naam Catapult Falls.

 

Met een jaartje vertraging heeft het Amerikaanse pret- en dierenpark SeaWorld San Antonio haar nieuwe waterattractie Catapult Falls geopend voor het grote publiek. De in Liechtenstein gevestigde fabrikant Intamin Amusement Rides stond in voor de bouw van de attractie.

Eenmaal het station uitgevaren komen bezoekers op de lanceerstrook terecht. Deze versnelt het bootje tot een snelheid van 33 km/u, om over een airtime heuvel gestuurd te worden. Met als gevolg een eerste splash-effect. Dit unieke element is nog niet eerder toegepast op een boomstamattractie. Na een bocht wordt het bootje omhoog getild via een verticale lift, die het bootje naar een hoogte van 17 meter brengt. Hierna volgt een steile drop van 53°, vergelijkbaar met die van Chiapas in Phantasialand.

 

Catapult Falls heeft een ritduur van ongeveer vijf minuten. Eerder konden media en influencers de attractie al gaan ontdekken.

 

 

Bron: SeaWorld San Antonio