De hoogste achtbaan van het Verenigd Koninkrijk staat volledig overeind!

Begin deze maand werd er in Thorpe Park een belangrijke mijlpaal behaald. Het laatste baandeel van hun nieuwe achtbaan werd namelijk geplaatst, waardoor het park nu officieel de hoogste achtbaan van het Verenigd Koninkrijk heeft. Hyperia is een achtbaan die maar liefst 71,9 meter hoog is, daarmee snoept het park het record af van Pleasure Beach in Blackpool.

 

Thorpe Park heeft officieel de hoogste achtbaan van het Verenigd Koninkrijk. Een paar dagen geleden werd het laatste baandeel geplaatst, namelijk de top van de lifthill en is de bijna 72 meter hoge achtbaan compleet. Hyperia stoot daarmee The Big One in Pleasure Beach van de troon. Het park deelde een filmpje op sociale media waarop fans de gebeurtenis konden bekijken.

 

Hyperia is een achtbaan van Mack Rides, een Duitse achtbaan- en attractiefabrikant die onder andere The Ride to Happiness (Plopsaland De Panne) en Helix (Liseberg) heeft gebouwd. De achtbaan die Mack Rides hier heeft gebouwd, is alvast een van de meest intense die ooit door de fabrikant is gemaakt. Hyperia zou naar verluidt een snelheid van 128,7 km/u hebben, daarmee zou de achtbaan een gedeelde vijfde plaats hebben in de top 5 snelste achtbanen van Europa. Opvallend hierbij is dat de achtbaan deze plaats deelt met een andere achtbaan uit het park, namelijk Stealth. Wanneer Hyperia open gaat, is nog niet bekend.

bron: Thorpe Park

Foto’s: Thorpe Park