Carowinds geeft populaire achtbaan Intimidator een nieuwe naam

Voor haar 14de verjaardag krijgt de achtbaan Intimidator een nieuwe naam in het Amerikaanse pretpark Carowinds. Deze Hypercoaster zal voortaan door het leven gaan als Thunder Striker. Ook de theming, die verwees naar wijlen Nascarpiloot Dale Earnhardt, wordt aangepast.

 

Met Thunder Striker krijgt een van de blikvangers van Carowinds een nieuwe naam. Deze achtbaan, die opende in 2010 als Intimidator, krijgt bij die nieuwe naam ook een achtergrondverhaal. Het oude thema met geblokte finishvlag verdwijnt.

 

 

Het verhaal

Thunder Striker werd gebouwd achterin de Earl’s Garage aan Thunder Road. De beste mechaniekers stripten een oude rammelbak en raapten de onderdelen bij elkaar om een opgefokte motor te bouwen die gebouwd is voor snelheid.

Thunder Striker is nu de kampioen van de onverharde wegracers. De snelste en gemeenste Hot Rod in twee staten. Gelukkige bezoekers van Earl’s mogen misschien wel in de gestroomlijnde zwarte roadster stappen met de kenmerkende bliksemschichten op de motorkap. Ze zullen zeker de rit van hun leven krijgen.

 

Thunder Striker

Thunder Striker werd gebouwd door Bolliger & Mabillard. De baan is van het type Hypercoaster en bevat heel wat airtimeheuvels. De hoogte van deze baan is 70,7 meter en de lengte bedraagt 1.620,3 meter. Er wordt op deze baan een topsnelheid bereikt van 120,7 km/u.

 

 

Bron: Carowinds, RCDB

Foto: TPF