Uitgelicht: Saw – The Ride – Thorpe Park

In 2009 opende Thorpe Park haar achtbaan Saw: The Ride. Het park kondigde deze achtbaan aan als de engste achtbaan ter wereld vanwege het horrorthema. De achtbaan heeft een drop van 100° wat bij opening de steilste drop van Europa was.  Tijdens het bouwproces sprak het park steeds over Project Dylan, om het echte thema geheim te houden. Die Dylan was eigenlijk gewoon de kat van de projectleider.

 

 

Saw: The Ride is een achtbaan van het type Eurofighter, gebouwd door Gerstlauer. Het was voor dit bedrijf de steilste achtbaan die men tot dan bouwde. Met een first drop van 100° was ze namelijk steiler dan eerder gebouwde Euro fighters Vild-Svinet in BonBon-Land, Typhoon in Bobbejaanland, Speed: No Limits in Oakwood Theme Park en Rage            in Adventure Island, die elk een drop hebben van 97°.

Deze achtbaan heeft een hoogte van 30,5 meter en een lengte van 719,9 meter. Over de baan rijden acht karretjes met telkens plaats voor acht personen. Wie een ritje wil maken, moet ten minste 140 cm groot zijn.