Six Flags Over Georgia maakt naam nieuwe achtbaan bekend

Six Flags Over Georgia pakt dit jaar uit met de allereerste Ultra Surf Coaster, gebouwd door Intamin Amusement Rides. Het gaat om een achtbaan waarbij een karretje heen en weer wordt gelanceerd en de rit eindigt met een splash. Onlangs maakte het park de naam bekend.

 

De nieuwe achtbaan van Six Flags Over Georgia zal de naam Georgia Surfer krijgen. Deze naam werd verkozen door de fans van het park, die konden stemmen op hun favoriete naam. De Ultra Surf Coaster die Intamin bouwt voor Six Flags Over Georgia lijkt op de Power Splash die Mack Rides bouwt. Maar in plaats van een gewoon bootje, krijgt deze baan een treintje dat een surfbord voorstelt. De passagiers zitten hierbij op een zitje van één van de twee draaischijven van het treintje. Hierdoor zullen ze tijdens de rit dan ook ronddraaien.

Deze Ultra Surf Coaster is eigenlijk een kruising tussen de bestaande Surf Coaster van Intamin en de nieuwe innovatie, de Ultra Splash Coaster.

 

De nieuwe achtbaan is 179,8 meter lang en 43,9 meter hoog, maar door het heen en weer rijden leg je een afstand af van meer dan 600 meter. De topsnelheid zal 96,6 km/u bedragen.

 

 

Bron en foto’s: Six Flags Over Georgia