Nieuwe thrill ride voor Belgische kermissen: Toxic

De Belgische exploitant Joeri Hayen heeft een nieuwe thrill ride gekocht. Het gaat om een Speed Flip met de naam Toxic, die overgekocht werd van de Nederlandse exploitant Niek Moonen. Op de Winterfoor van Aalst ging de attractie in première.

 

De Winterfoor van Aalst, de eerste grote kermis van het jaar in België, pakt uit met een première. Het gaat om de Toxic, die voor het eerst met Joeri Hayen rondreist. Hij kocht de Toxic over van de Nederlandse exploitant Niek Moonen, die er 5 jaar lang mee op de Nederlandse kermissen mee rondreisde.

 

De Toxic is een Speed Flip van de Italiaanse fabrikant Moser Rides. Deze is 13,5 meter lang en 13,5 meter breed. De attractie bevat 16 gondels waar 32 personen kunnen in plaatsnemen. De attractie werd origineel gebouwd in 2000 voor de Franse exploitant Boisseau. Deze reisde er tot en met 2007 mee rond op de Franse kermissen.

 

In 2008 en 2009 was deze in handen van het Belgische duo J.M. Lauwers en N. Herman, voordat deze in 2010 doorgeschoven werd naar L. Lauwers en N. Herman. Zij reisden er nog tot 2019 mee rond op de Belgische kermissen, voordat deze verkocht werd aan Niek Moonen.

 

Bronnen: Kermisland, Polypweb