Fjord Explorer in het Franse Le Pal volledig opgebouwd

Le Pal opent in het aankomende seizoen de nieuwe watercoaster Fjord Explorer. De track van de achtbaan is inmiddels compleet opgebouwd. Dat maakte het park bekend via Facebook.

 

Het Franse pret- en dierenpark Le Pal had al enkele jaren plannen om een grote nieuwe waterattractie te openen. Initieel dachten fans dat het ging om een SuperSplash van Mack Rides, maar dat bleek uiteindelijk een Watercoaster van hetzelfde merk te worden. Door de coronapandemie werden de plannen tijdelijk opgeborgen in de koelkast, maar vanaf 2024 zullen de bezoekers eindelijk plaats kunnen nemen in Fjord Explorer.

De investering van 11 miljoen euro staat volledig op zijn plaats. Het park kan nu beginnen aan de eerste testen en de verdere afwerking van het gebied. Fjord Explorer krijgt een unieke lay-out van 497 meter lang en een hoogte van 27 meter. De maximale snelheid zal 79 km/u bedragen.

De nieuwigheid zal reeds openen bij het begin van het nieuwe seizoen op 13 april.