Enorme brand bij nieuw waterpark bij Liseberg

Het nieuwe waterpark Oceana, van het Zweedse Liseberg,  vierde onlangs nog dat er voor het eerst water in het bad stond. Maar vanochtend brak er een grote brand uit bij de glijbanen.

 

Omstreeks 10.06 u werd er alarm geslagen bij de hulpdiensten vanwege een brand bij het nieuwe waterpark Oceana, dat gebouwd werd naast Liseberg. De oorzaak is voorlopig onbekend en de brand blijkt niet makkelijk onder controle te krijgen.

De lokale media melden dat van de glijbanen momenteel enkel nog een skelet overblijft, deze zijn dus volledig verloren. Er lijken gelukkig geen gewonden te zijn. Enkele omliggende kantoorgebouwen werden wel ontruimd vanwege de dikke zwarte rook. Andere buurtbewoners wordt aangeraden ramen en deuren gesloten te houden.

De parkdirecteur, Andreas Andersen, heeft al laten weten dat het management momenteel een crisisvergadering houdt. Hij vertelde dat de brand de glijbanen in as heeft gelegd, maar ook het gebouw lijkt binnengedrongen te zijn.

 

Het park zou normaal gesproken in de zomer openen. Er zouden in totaal 14 waterattracties komen, waaronder vier grotere buisglijbanen voor 2 en 6 personen. Het park zou ook beschikken over een grote waterspeeltuin, een golfslagbad, een familierivier die het hele jaar door open is, en een avonturenbad voor kinderen.

 

 

 

 

De vier belangrijkste glijbanen werden geleverd door White Water, maar lijken nu volledig verloren te zijn:

 

  • Rex, de eerste Masterblaster van Scandinavië – met de hoogste val van alle Masterblasters ter wereld, maar liefst 13 meter. De gehele glijbaan is 198 meter lang.
  • Abyss , die 223 meter lang is, is de eerste zespersoons Abyss van Europa, met een trechterdiameter van ruim 22 meter.
  • Slang, de eerste dubbele Constrictor/Rattler-attractie in Europa. Hoogte: 16 m, lengte: 177 m.
  • Hydra, de eerste Constrictor/Boomerango-attractie voor zes personen in Europa. Hoogte: 28 m. Lengte: 230 m.

 

Bron: www.expressen.se