Eerste onderdelen nieuwe vrijevaltoren El Grito komen toe in Djurs Sommerland

Het Deense pretpark Djurs Sommerland zal deze zomer haar hoogste attractie ooit openen. De grote nieuwigheid van dit jaar wordt namelijk een vrijevaltoren van 60 meter hoog, die een Mexicaans thema krijgt.

 

Djurs Sommerland zal dit seizoen opnieuw een thrillride openen. Ditmaal in de vorm van een zestig meter hoge vrijevaltoren, die de naam El Grito zal dragen. Deze toren wordt gebouwd door Funtime en zal een hoogte krijgen van 60 meter. Bezoekers zullen vallen met een snelheid van 100 km/u.

De toren zal in het teken staan van Día de Muertos, de Mexicaanse dodenherdenking. De nieuwe vrijevaltoren zal gebouwd worden in het themagebied Mexicoland, naast de achtbaan Juvelen. Voor de aankleding werd beroep gedaan op het Nederlandse bedrijf Leisure Expert Group.

Onlangs zijn de eerste onderdelen in het park aangekomen, waardoor de opbouw nu kan beginnen.

 

Bron en foto’s: Djurs Sommerland