De bouw van Karls Erlebnis-Dorf Döbeln gaat gestaag verder

In de Duitse deelstaat Saksen, tussen de steden Leipzig en Dresden, verrijst een nieuw Karls Erlebnis-Dorf-park. Het park deelt regelmatig updates van de opbouw via sociale media, maar in een bericht dat onlangs werd gedeeld, stond de achtbaan “Erdbeer Raupenbahn” centraal. De achtbaan en al haar decoraties staan al bijna volledig overeind en we zien ook dat de opbouw van het park grote sprongen maakt.

 

Karls Erlebnis-Dorf Döbeln wordt het zesde ‘pretpark’ van de groep. Sinds 1993 openden er ook al parken in Rövershagen, Zirkow, Ratekau-Warnsdorf, Elstal en Koserow. Al deze locaties kenmerken zich door het boerderijleven, vooral het leven op een aardbeienboerderij, en ze zijn uitgerust met eet- en winkelgelegenheden, maar ook met attracties, speeltuinen en dierenverblijven. Er zijn ook nog twee andere locaties van de groep terug te vinden in Warnemünde (Karls Pier7) en Maagdenburg (Karls Rittergut Von Barby), maar deze vestigingen zijn niet bepaald uitgerust met echte pretparkattracties.

Het doel van het bedrijf is dat iedere inwoner van Duitsland een Karls Erlebnis-Dorf kan terugvinden op anderhalf uur rijden van zijn/haar voordeur. In 2024 komt Karls Erlebnis-Dorf opnieuw een stapje dichter bij dat doel, want dan opent de eerste vestiging in de deelstaat Saksen. Alle pretparken (op die van Warnsdorf na) werden uitgerust met de typerende Erbeer Raupenbahn, een achtbaan met een Big Apple-layout, en dat zal in de vestiging van Döbeln niet anders zijn. Op de bouwfoto’s zien we dat de rails en de trein al quasi klaarstaan voor gebruik, maar ook de werken aan het stationsgebouw maken grote vorderingen.

Karls Erlebnis-Dorf Döbeln zal openen op 23 maart 2024. Ook een Butterfly-attractie en een Human Powered kinderachtbaantje zullen er hun opwachting maken. Wie liever wat dichter bij huis een Karls Erlebnis-Dorf wil bezoeken, kan wachten tot 2025, want dan zal er een vestiging openen in Oberhausen (Noordrijn-Westfalen), een stad die niet zo heel ver ligt van Movie Park Germany. Ook in Loxstedt (Nedersaksen) en Plech (Beieren) zullen er in 2025 nog vestigingen van Karls Erlebnis-Dorf openen.

 

Bron: Facebook – Karls Erlebnis-Dorf