Bellewaerde Park onthult namen nieuwe attracties en themazone

Bellewaerde Park organiseerde op 8 februari een Persmoment i.v.m. het nieuwe Braziliaans themagebied Mundo Amazonia. Met als eyecatcher een spinning rapid: Amazonia. Naast de spinning rapid komt er ook een kiddie-coaster: Brazilian Buggies en een kiddie-flume : Rio de Cacao.

 

 

Amazonia:

Amazonia de wereldprimeur die Bellewaerde Park op zijn naam mag schrijven en gebouwd door Intamin, een waterattractie waarin je in een bootje per 8 een tocht door de Braziliaanse exotische natuur trekt. Beginnen doen we met een lift die je naar 18 m hoogte brengt waarna je in een kolkende waterglijbaan naar beneden glijdt met een splash in het eerste waterbassin. Eenmaal in het waterbassin wordt je gestuwd naar de tweede lift, eveneens een unieke lift waarin je verticaal draaiend naar boven wordt gebracht tot een hoogte van 19 m en het hoogste punt van Amazonia. Waarna ja afdaalt in een gigantische halfpipe zo naar bassin 2. De verrassing komt toch op het laatste van de rit waarin je in een mijnschacht komt en een vrije val maakt van maar liefst 5 meter om zo terug in het station te komen.

Amazonia beschikt over 14 boten en zou een capaciteit hebben van 1000 bezoekers per uur. De minimumlengte voor een ritje op Amazonia ligt op 1m20 en een ritje zou 6 min duren. De attractie kost Bellewaerde Park 9 miljoen euro maar het hele gebied waar Amazonia in ligt kost in zijn geheel 14 miljoen euro.

 

Rio Do Cacao:

Rio Do Cacao wordt de kiddie-flume van Bellewaerde Park, deze wordt gebouwd door Zamperla en komt te liggen naast de huidige Boomstam-attractie ‘River Splash’ die nu ook een nieuwe naam krijgt, namelijk Rio Do Cafe . Rio Do Cacao moet de eerste splash worden voor de kleinsten onder ons. In de bootjes is er plaats voor 1 volwassene en 2 kindjes. De kindjes moeten een minimum lengte hebben van 90 cm om hun eerste splash te kunnen ervaren.

Rio Do Cacao wordt ook mooi aangekleed met zakken Cacao hetzelfde zullen ze dan ook doen bij Rio do Cafe maar dan met zakken koffiebonen. Zo willen ze de 2 Rio’s aankleden als een klein haventje waar alles dan samenkomt. Het kostenplaatje zou 480 duizend euro kosten.

 

Brazilian Buggies:

Brazilian Buggies is de nieuwe kiddie-coaster die Bellewaerde Park zet in hun nieuwe gebied. Deze wordt gebouwd door Zamperla, met de naam willen ze toch een hint naar de oude keverbaan geven. De treintjes hebben het uitzicht van een oude kever van Volkswagen en zijn gethematiseerd in Braziliaanse vlag en kleuren. Met de trein maak je een ritje naar een hoogte van 4.6m en daal je af met een maximum snelheid van 27km/u.

De minimumlengte om de coaster te mogen doen ligt op 90 cm met begeleiding van een volwassene en 1m05 om als kind alleen te genieten van de coaster. De capaciteit ligt eraan hoeveel rondjes de trein maakt. 1 rit = 690 bezoekers/uur, 2 ritten = 530 bezoekers/uur. Het financiële plaatje voor de coaster ligt op 950 duizend euro.

 

Foto’s van de bouwwerf en persmoment

Natuurpracht

Naast al dat graven is er natuurlijk veel natuur weg, maar dat lossen ze in Bellewaerde park ook op. Heel de zone krijgt maar liefst 80 inheemse bomen met een hoogte van 10 tot 18 m hoogte aangeplant. Naast de hoge bomen komen er ook nog 70 exotische en meerstammige bomen met een hoogte tussen 5 a 10 m. Natuurlijk komen er naast de bomen ook nog 30 meerstammige exotische struiken van 3m en een 600 tal kleine struiken van 0.5 a 2 m hoogte. Op grondniveau vormen 1400 bosplantjes een uitstekende afwerkingen en zo zouden we ons allemaal ook in een exotisch themagebied moeten wanen.

Naast de attracties in Mundo Amazonia komt er ook nog een Tropical Take Away met een terras van 75m². Waarin het aanbod typisch Braziliaans zal zijn. Empanadas, Nachos, Tacos en suggesties volgens seizoen zullen daar te koop zijn. Eens iets heel anders dan de normale pretpark voeding. Deze eetgelegenheid brengt een kost mee van 650 duizend euro.

 

Als slot kan Mundo Amazonia natuurlijk niet zonder een souvenirwinkel met de naam Samba Souvenirs. In het winkeltje zullen smaragden en andere edelstenen te vinden zijn die je kan aankopen.

 

Alles bij elkaar zal Mundo Amazonia een kostprijs hebben van 21 miljoen euro en zal te bewonderen zijn vanaf 30 maart in Bellewaerde Park.