Bal Parc heropent als Fééryland met nieuwe attracties en nieuwe achtbaan

Na een volledig jaar gesloten te zijn geweest in 2023, zal Bal Parc dit jaar heropenen als Fééryland met 15 nieuwe attracties, waaronder ook een nieuwe achtbaan. De metamorfose werd vorig jaar aangekondigd en nu is het bijna zover. Op 20 april 2024 opent het volledig vernieuwde pretpark zijn deuren.

 

Ouder doelpubliek:

Het Noord-Franse kinderpretpark Bal Parc, gelegen in Tournehem-sur-la-Hem in de regio Hauts-de-France, heeft een complete metamorfose ondergaan. Na meer dan 60 jaar vond het management de tijd rijp om zich om te vormen van een kinderpretpark naar een pretpark waar het hele gezin zich kan amuseren. Tot nu toe was het doekpubliek van Bal Parc kinderen tot maximaal 10 jaar oud. Vanaf 20 april 2024 moet het volledige gezin zich kunnen amuseren in het park, inclusief tieners en de ouders.

 

Nieuwe attracties:

Om dit te realiseren, bleef het park gedurende heel 2023 gesloten. Bal Parc werd immers volledig vernieuwd. Zo zijn er maar liefst 15 nieuwe attracties aan het park toegevoegd, waaronder een bootvaart, vrijevaltoren, thrillride en ook een nieuwe achtbaan.

De achtbaan krijgt de naam Let’s Race, een Race Coaster van de Italiaanse fabrikant SBF Visa Group. Dit model kennen we onder andere van Junior Red Force in het Spaanse pretpark Ferrari Land, Far West Express in het Franse pretpark Animaparc Occitanie en de Grand Prix Racers in drie Engelse Gulliver’s pretparken.

Hiermee wordt het de derde nieuwe achtbaan van het park sinds 2017. In het park staan al twee kleinere achtbanen, Balade du Dragon, die in 2017 werd geopend, en Pomme, die in 2019 geopend werd, dit is een Pinfari Big Apple.

 

 

Nieuwe naam:

Bal Parc behoorde oorspronkelijk toe aan Hotel Bal, gelegen aan de overkant van de straat. Echter sloot het hotel het park in 2012. Thierry Fééry kocht het park over en heropende het in 2016. Door alle grote veranderingen moest het park dus opnieuw een jaar gesloten blijven, maar deze keer om in 2024 groter te heropenen dan ooit tevoren.

Bij het nieuwe doelpubliek hoort natuurlijk ook een nieuwe naam. Die naam werd origineel gekozen want het wordt Fééryland. Dit is natuurlijk een verwijzing naar de eigenaar van het park. De heropening staat gepland voor 20 april 2024.

 

Bron: Fééryland