Solar Wheel ontwikkelt eerste reuzenrad op zonne-energie

Het Duitse bedrijf Solar Wheel werkt aan een baanbrekende attractie – ’s werelds eerste reuzenrad dat volledig op zonne-energie werkt. De exploitant Harvey Wegener zal binnenkort het eerste model introduceren en ermee rondreizen op Duitse kermissen.

 

Binnenkort is er een gloednieuw reuzenrad op de Duitse kermissen terug te vinden. Deze zal werken op zonne-energie en wordt gebouwd door Solar Wheel. Volgens het Duitse vlakblad Kirmes & Park-Revue zal eigenaar, Harvey Wegener, met het eerste model gaan rondreizen.

 

Klimaatneutraal:

Solar Wheel heeft als missie om klimaatneutraal te zijn en zet zich al meer dan 15 jaar in voor zonne-energie. Het bedrijf gebruikt uitsluitend zonne-energie, zelfs in de herfst en winter, die wordt geleverd aan het Duitse energienet via eigen fotovoltaïsche systemen op het bedrijfsterrein.

 

Zonnepanelen:

Het opvallende Solar Wheel wordt aangedreven door fotovoltaïsche energie, met zonnepanelen op alle oppervlakken, waaronder de gondels, het station, de spaken van het rad, het kassahokje, de steunpilaren en de achterwand. Een grootschalig energieopslagsysteem maakt het reuzenrad volledig zelfvoorzienend, zelfs bij bewolkt weer.

 

Zonne-energie:

Dit reuzenrad is het enige ter wereld dat rechtstreeks energie haalt uit zonnestraling. Met 54 kW aan opgewekte zonne-energie is het reuzenrad 100% duurzaam. Het grote energieopslagsysteem zorgt ervoor dat het gedurende de dag zelfvoorzienend blijft, zelfs bij weinig zonlicht. Het Solar Wheel bespaart dagelijks 31,8 kg schadelijke CO2-uitstoot.

 

Twee mogelijk opstellingen:

De 26 gondels kunnen worden uitgerust met audiogidsen en kunnen worden omgevormd tot VIP-gondels met leren stoelen. Met een variabele montagemethode kan het reuzenrad binnen 8 uur worden opgebouwd. De attractie heeft een hoogte van 33 meter en een minimale oppervlakte van 15 meter bij 12 meter, met een maximale oppervlakte van 20 meter bij 17 meter, inclusief een rustige of interactieve zone en voorzieningen zoals spelletjes en een WC met babyverschoonruimte. Voor noodgevallen is er een aansluiting van 20 kW voor noodstroom.

 

Conclusie:

Het Solar Wheel belichaamt een actieve bijdrage aan de geplande landelijke klimaatneutraliteit in 2030, en het zal de eerste van zijn soort zijn die het publiek betovert met duurzaamheid en innovatie.

 

Bronnen: Solar Wheel, Kirmes & Park-Revue