Nieuw pretpark Libertyland USA op komst in de buurt van Mount Rushmore

Storyland Studios heeft de details onthuld van Libertyland USA, een toekomstig bestemming voor familie entertainment en wonen in het gebied van Mount Rushmore. Het project wordt het grootste in zijn soort in South Dakota wanneer het in 2026 zijn deuren opent voor bezoekers, wat samenvalt met het 250-jarig jubileum van de Verenigde Staten.

 

Het gebied waar het nieuwe pretpark zal worden gebouwd, wordt opgedeeld in meerdere secties. Naast het attractiepark Libertyland USA zal er ook een waterpark, een hotel en conferentiecentrum, een amfitheater binnen en buiten, een thematisch camperresort en Liberty Village komen, een gemeenschap voor gemengd gebruik met woonwijken, eet- en winkelgelegenheden voor zowel bewoners als gasten.

Het nieuwe resort moet een aanvulling vormen op andere bezienswaardigheden in de Black Hills-regio van South Dakota. Jaarlijks bezoeken ongeveer 12 miljoen mensen de nationale parken van Yellowstone, Grand Teton en de Rocky Mountains. De regio trekt momenteel al 4 miljoen bezoekers per jaar.

Naast entertainment zal het project ook zorgen voor meer huisvesting in de regio. Het masterplan omvat alles, van personeelshuisvesting en vakantiehuizen tot bejaardenwoningen. Er staan momenteel 2000 woonunits op de planning.

Het thema van het attractiepark zal draaien om de geschiedenis van de regio. Op de concepttekeningen zijn attracties te zien zoals een houten achtbaan, hangende achtbaan en grote Rapid River.

 

Bronnen: Storyland Studios, Blooloop