Meryal Water Park opent de poorten in Qatar

Onlangs opende een nieuw en indrukwekkend waterpark in Qatar. Het betreft Meryal Water Park, waar je de grootste glijbaantoren ter wereld kunt ontdekken. Het park ging eind november open in een soft-opening.

 

Meryal Water Park werd gebouwd op Qetaifan Island North in Qatar, een kunstmatig eiland gecreëerd voor verschillende vrijetijdsactiviteiten. Het park opende onlangs de poorten voor het eerst in een soft-opening. Dit was enkele maanden later dan gepland, en sommige attracties zullen nog iets later opengaan.

 

De belangrijkste attractie van het park is de Icon Tower, een glijbaantoren van 85 meter hoog. De Icon Tower bevat twaalf attracties, waarvan er twee op elk van de zes niveaus van de toren zijn geplaatst. De bouw van deze glijbanen en toren was in handen van het gerenommeerde bedrijf WhiteWater.

 

Hetzelfde bedrijf heeft ook tal van andere glijbanen in het park gebouwd, die meer dan de moeite waard zijn. Zo vind je er ook een Master Blaster, Slidewheel en andere grote glijbanen.

 

Ook Intamin was betrokken bij de bouw van het park. Deze fabrikant mocht een Chute-the-chute leveren en een echte achtbaan. Deze achtbaan kreeg de naam Alghazal, welke pas later zal openen. Het betreft een achtbaan van het type Spinning Coaster. De baan is 23 meter hoog, 751 meter lang en behaalt een topsnelheid van 72 km/u. Een ritje maken kan vanaf een minimumlengte van 140 cm.

 

Bronnen: WhiteWater, Meryal Water Park, RCDB

Foto’s: Meryal Water Park