Energylandia Rally Team doet mee aan de Dakar Rally 2024

De Dakar Rally 2024 ging van start. Gedurende twee weken zullen de deelnemers ongeveer 8000 kilometer doorheen Saudi-Arabië rijden, waarvan meer dan 4700 kilometer speciale uitdagingen tegen de tijd zijn. Zoals gebruikelijk omvat het terrein zand, duinen en rotsen. Ook het Energylandia-team maakt zich klaar voor het vertrek.

 

Hoe bereidde het team zich voor?

Begin december werden de auto’s, reserveonderdelen en persoonlijke spullen van de deelnemers al verscheept van Barcelona naar Yanbu. Voordat ze aan boord van de ferry konden gaan, werden de wagens onderworpen aan een grondige technische controle. Het Energylandia-team haalt daar vervolgens alle auto’s en benodigdheden op en vertrekt naar Al Ula.

Van 1 tot 5 januari bevindt het Service Park zich dan in Al Ula, waar de laatste controles plaatsvinden voordat de rally op 5 januari van start gaat. Als onderdeel van de voorbereiding heeft het Energylandia Rally Team al meer dan 6000 kilometer afgelegd in hun nieuwe Taurus T3 MAX-wagens. De partners van de drie teams zijn: Energylandia, Energy2000, Western Camp Resort, Vitabri, Diverse en RMF FM.

Eerste etappe

De eerste etappe werd afgelegd op 6 januari en voerde door gebieden die de deelnemers nog nooit eerder hadden gezien, waaronder zware vulkanische gebieden. De deelnemers moesten een afstand van 414 kilometer afleggen.

In de Challenger-klasse domineerde de Poolse rallyfamilie het podium. Eryk Goczał en Oriol Mena behaalden de overwinning, terwijl Michał Goczał en Szymon Gospodarczyk de tweede plaats innamen, en Marek Goczał en Maciej Marton de derde. Ondanks kleine problemen was dit een veelbelovend begin van de rally voor het Energylandia Rally Team.

Bron en foto’s: Energylandia