Buwalda pakt uit met nieuw reuzenrad voor 2024

De Nederlandse kermissen krijgen er in 2024 een nieuw reuzenrad bij, verzorgd door de Nederlandse exploitant Buwalda. Deze attractie is aangeschaft bij de Nederlandse fabrikant Mondial en zal de naam Bon Voyage dragen.

 

Buwalda, de Nederlandse exploitant, zal in 2024 opnieuw reizend met een reuzenrad. Buwalda heeft hiervoor samengewerkt met de Nederlandse fabrikant Mondial en heeft een premium reuzenrad aangeschaft. Wat het woord “premium” precies inhoudt, is voorlopig niet duidelijk; mogelijk zullen de gondels worden uitgerust met zeer comfortabele zetels.

Het reuzenrad, dat de naam Bon Voyage zal dragen, zal zijn debuut maken op kermissen in 2024. De locatie van de première is nog niet bekendgemaakt. Tot en met 2003 had Buwalda al een reuzenrad, destijds genaamd “Around the World,” dat werd gebouwd door Nauta Bussink. Het is nu precies 20 jaar geleden dat Buwalda voor het laatst rondtoerde met een reuzenrad.

Opvallend genoeg is het reuzenrad “Around the World” momenteel in handen van de Franse exploitant Villette, na verschillende eigenaren te hebben gehad. Dit rad reist momenteel rond onder de naam “Bon Voyage.” Het is echter belangrijk op te merken dat het nieuwe reuzenrad dat Buwalda heeft aangeschaft wel degelijk een geheel nieuw exemplaar betreft.

 

 

Bron: Kermisclub