Nigloland sluit seizoen 2023 positief af en blikt vooruit op 2024

Het Franse themapark Nigloland kan terugkijken op een succesvol seizoen 2023.700.000 bezoekers kwamen vorig seizoen langs in het park. Voor volgend jaar heeft het park weer enkele nieuwigheden in petto.

 

Vorig seizoen was voor Nigloland een groot succes dankzij 700.000 bezoekers. Het park begon het seizoen met een nieuw evenement voor de lente: Le Printemps de Niglo. Het hele park was kleurrijk versierd met lenteversieringen en ook werd de nieuwe show Surprise gepresenteerd, die 2 tot 4 keer per dag te zien was.

Le Printemps de Niglo werd zo goed ontvangen dat alleen al voor dit evenement 90.000 bezoekers naar het park kwamen. Door dit enorme succes was het voor de verantwoordelijken van het park een makkelijke beslissing om in 2024 met dit evenement het nieuwe seizoen te starten.

Positief is ook dat het 4-sterrenhotel “Hotel des Pirates” over het gehele seizoen een bezettingsgraad van 95% wist te realiseren.

 

Nigloween stelde in 2023 zeker niet teleur

Het tweede grote hoogtepunt vond plaats aan het einde van het seizoen 2023. Het Halloween-evenement Nigloween vond plaats van 7 oktober tot 5 november 2023 en trok 140.000 bezoekers naar het park. Dit is een indrukwekkend aantal, aangezien het weer niet goed was en het soms erg nat was.

 

Nieuw voor 2024: Nieuw themagebied La Foret de Niglo

Volgend seizoen opent Nigloland het nieuwe themagebied La Foret de Niglo. Hiervoor wordt de bestaande attractie Dragon Volants omgebouwd tot L’Envol de Papillons. De bakjes werden  aan het einde van het seizoen al van de baan gehaald.

Naast L’Envol de Papillons zullen ook de attracties Zabeilles, Les Herissons de la Foret Magique en de achtbaan Noisette Express  deel uitmaken van La Foret de Niglo.

Bron: Nigloland

Foto’s: Nigloland, TPF