In 2024 viert Parc Astérix haar 35ste verjaardag!

Parc Astérix heeft heel wat in petto om volgend jaar haar 35ste verjaardag te vieren: de nieuwe attractie La Tour Du Numérobis, de gloednieuwe musical C’est Du Délire, nieuwe personages en een nieuwe praalwagen voor de Gallische parade.

 

C’est Du Délire de eerste Gallische musical

Volg de avonturen van Groupidupianix en Sérotonine! De een streeft ernaar de meest illustere bard van heel Gallië te worden, terwijl de ander ervan droomt de eerste vrouwelijke druïde te worden. Maar hun pad naar het verwezenlijken van hun dromen is niet geheel vrij van obstakels. Door hun krachten te bundelen beloven deze twee avontuurlijke metgezellen de magie te verspreiden! Begeleid door 9 andere acteurs en zangers zullen ze originele liedjes ten gehore brengen die Vidal & Salvia speciaal voor deze Parc Astérix-productie hebben geschreven en gecomponeerd. Na 3 jaar in de maak zijn deze nummers eindelijk te horen in het Panoramix theater (600 zitplaatsen). Laat je verrassen door de 26 geweldige en innovatieve decors en 80 kostuums, ontworpen door professionals uit heel Gallië. Het is tijd om de allereerste Gallische musical te beleven, die dit voorjaar begint met een show van 25 minuten.

 

Een nieuwe Gallische parade

Elk seizoen biedt het park bezoekers een hele reeks nieuwe attracties. Dit jaar kunnen bezoekers zich vergapen aan de Gallische Parade onder leiding van Astérix zelf. De show bevat praalwagens die Cleopatra, Caesar, de Galliërs en een piratenwagen vertegenwoordigen, met nieuwe hoofdrolspelers: waaronder Kapitein Roodbaard. Maar er is dit jaar een nieuwe aanwinst: de Spaanse praalwagen met nieuwe karakters: Pépé, Soupalognon & Crouton en 2 flamencodansers. Een nieuwe soundtrack, gecomponeerd door Benjamin Ribolet, zal de sfeer bepalen voor onze helden in deze nieuwe Gallische parade. Bezoekers worden ook getrakteerd op een enge versie van de parade voor Peur sur le Parc en een verlichte versie voor de viering van Kerstmis in Gallië.

 

Nieuwe attractie La Tour du Numérobis

Deze nieuwe attractie, die 40 meter de lucht in zweeft, zal zijn plaats in de Egyptische zone innemen. Wie beter dan Edifis kan deze onderneming op zijn eigen unieke manier begeleiden? Om de bouw op grote hoogte te vergemakkelijken, heeft hij een soort kraan met verschillende armen ontworpen, waarmee stenen kunnen worden gehesen en gestapeld, met nauwgezette aandacht voor de juiste plaatsing. Bezoekers worden tijdens de drie fasen van deze ervaring tot 40 meter hoog opgehesen: de beklimming, de panoramische rotatie en de afdaling.

 

Le Grand Splatch wordt La revanche des pirates​

35 jaar na de opening is het tijd dat Le Grand Splatch een facelift krijgt. De attractie opende in 1989 en vanaf volgend jaar kunnen de bezoekers deze herontdekken als La revanche des pirates. Tijdens een rit van 627 meter kunnen bezoekers door de wereld van de beroemde Piraten uit het stripverhaal reizen. Maar pas op! De gau…de gau…de Galliërs zijn nooit ver weg.

Nieuw restaurant P’OZ Kebab

Om zijn proefpersonen zo goed mogelijk voor te bereiden op zijn experiment met collectieve levitatie, heeft Iris tegenover zijn tempel in de Egyptische zone een nieuw restaurant laten bouwen: P’OZ Kebab. Het is essentieel om een volle buik te hebben als je de lucht in wilt!