Suspended Roller Coaster geopend in het nieuwe Egyptische pretpark El Malahy

In de Egyptische hoofdstad Caïro is een nieuw pretpark geopend. Het gaat om El Malahy die voorlopig één achtbaan heeft met een Suspended Roller Coaster van Jinma Rides. Hiermee is het de 4de operationele looping coaster in de Caïro.

 

El Malahy is een nieuw Egyptisch pretpark dat in de hoofdstad van het land gelegen is. Het park biedt verschillende attracties aan zoals een zweefmolen, starflyer, schommelschip, Disk’O, frisbee, vrijevaltoren, draaimolen, botsauto’s en een air race. De belangrijkste attractie van het park is Dragon Force, een looping coaster!

Dragon Force is een Suspended Roller Coaster van de Chinese fabrikant Jinma Rides (vroeger bekend als Golden Horse). De achtbaan is van het model XGC-16B wat wil zeggen dat deze 20,5 meter hoog is en een snelheid bereikt van 63 km/u. De treintjes hangen onderaan het 377 meter lange parcours en bezoekers gaan tijdens de rit 2 keer overkop.

 

Parken in de buurt:

De achtbaan is de 4de looping coaster nabij de Egyptische hoofdstad. De regio telt 9 pretparken met in totaal 13 rollercoasters. De grootste parken zijn Dream Park en Gero land.

Dream Park, dat vlak bij de luchthaven gelegen is, telt 3 rollercoasters. De grootste is Roller Coaster, een SLC van Vekoma. Verder is er met Family Coaster een Vekoma Junior Coaster en met Dark Ride een Vekoma Enigma coaster, dit is een indoor achtbaan.

Gero land bevat eveneens drie achtbanen. De grootste is de Boomerang, een Vekoma Boomerang Coaster. Met Junior Coaster is er ook Vekoma Junior Coaster, opvallend, hetzelfde model dan deze van Dream Park. Met Dragon staat er ook nog een Zamperla Dragon Coaster.

De 4de looping coaster is de Looping van Star Wonder Land. Dit is een Zyklon ZL42 van Pinfari die een verticale looping bevat.

 

Caïro:

De parken liggen in een zeer interessante buurt. Niet alleen is het een van de meest toeristische Afrikaanse landen, in Caïro zijn heel wat belangrijke piramides en andere historische overblijfselen te zien van de bijzondere Egyptische cultuur.

 

Bron: rcdb

Foto’s: El Malahy