Parc Astérix zal ook dit jaar een Gallische Kerst vieren

Van 23 december tot 7 januari tooit Parc Astérix zich in de mooiste winterkleuren om jong en oud een magische beleving te geven. Les Jardins Merveilleux du Père Noël zullen het park verlichten met een betoverende route om te ontdekken. De Gallische Kerstparade is terug met alle personages. Er worden drie verbazingwekkende shows toegevoegd, waarin de traditionele Gallische Kerstman, circuskunsten en zelfs illusie en poëzie centraal staan. De paadjes van de kerstmarkt worden uitgebreid om nog gastronomische mogelijkheden te bieden.

 

De prachtige tuinen van de Kerstman

Les Jardins Merveilleux du Père Noël bieden een meeslepende familie-ervaring in de wereld van Kerstmis met 3 werelden om te ontdekken: The Enchanted Wood, The Frozen Valley en Santa’s Village. Deze verlichte route zal de hele dag toegankelijk zijn. Vlinders, lantaarns, sneeuwmannen, dieren en zelfs lichtgevende dennenbomen bieden een betoverende pauze voor jong en oud.

 

Shows doorheen het park

Deze thematische shows duren 15 tot 25 minuten en acrobaten, dansers en goochelaars nemen je mee op reis doorheen wonderen.

 

  • De Gallische Kerstparade: de personages paraderen door het park met verschillende praalwagens met kerstkleuren en –lichten.
  • Who’s Out to Get Santa? Een exclusieve kerstshow op ijs die plaatsvindt in het hart van de speelgoedfabriek van de Kerstman in het Mona Lisa-theater
  • Wat een circus! Acrobaten en dansers nemen bezoekers mee in de wereld van het circus. Een show om te ontdekken in de arena’s die jong en oud zal verbazen.
  • L’Ile aux Vœux: een poëtische nachtelijke show op het meer om de dag af te sluiten, met lichteffecten, vuurwerk en pyrotechnische effecten.

 

De kerstmarkt

In een feestelijke sfeer zullen de personages uit het Park, gekleed in hun mooiste feestkostuums, plezier maken in het gezelschap van de beroemde Gallische Kerstman. Je zal ze regelmatig tegenkomen wanneer je door de paden van de kerstmarkt wandelt. Deze is dit jaar nog groter en wordt omringd door dennenbomen, welke versierd zijn met kerstballen en lichtslingers.

Je kunt gastronomisch genieten terwijl je luistert naar traditionele kerstliederen.

 

Schaatsbaan

Tussen de besneeuwde Menhirs kunnen Gallische sensatiezoekers de wereld “tous en Piste” ontdekken. Hier vind je vier glijbanen en twee schaatsbanen. De kleinste is bedoeld voor kinderen en is 150 m2 groot. De grootste, voor volwassenen, is 400 m2 groot.

Er is voor iedereen wel wat te doen in deze overdekte zone die je meeneemt naar de speelgoedfabriek van de Kerstman.

 

Bron en foto’s: Parc Astérix