Waldameer gaat verder met retracking Ravine Flyer II

Het Amerikaanse pretpark Waldameer heeft twee houten achtbanen in haar aanbod, waarvan Ravine Flyer II momenteel een renovatie ondergaat. Bij deze renovatie vervangt het park een deel van de track vorig jaar werd ook al een deel van de track vervangen.

 

De houten achtbaan Ravine Flyer II opende in 2008 in het Amerikaanse pretpark Waldameer. Deze achtbaan werd ontworpen door The Gravity Group en kreeg houten track op een stalen draagconstructie. Momenteel wordt een gedeelte van de houten track vervangen door nieuwe. Het gaat om de track die loopt van de brug tot aan de top van de tweede drop.

 

Ravine Flyer II is een baan met een hoogte van 24,4 meter en een drop van 36 meter. De baan is 883,9 meter lang en loopt zelfs gedeeltelijk boven een openbare weg. Over de baan rijden twee treintjes die gebouwd werden Philadelphia Toboggan Coasters, Inc. Deze behalen een snelheid van 91,7 km/u.

 

Bron en foto’s: Waldameer, RCDB