Familypark moet afscheid nemen van haar huidige sprookjesbos

Het Oostenrijkse pretpark Familypark moet aan het einde van dit seizoen afscheid nemen van haar geliefde sprookjesbos. Dit omwille van een huurcontract dat afloopt. Het park beloofde op haar sociale media kanalen wel dat er voor vervanging gezorgd zal worden.

 

Het sprookjesbos van Familypark bestaat ondertussen 55 jaar en is een stukje pure nostalgie geworden. Toch zal het park afscheid moeten nemen van de huidige sprookjestaferelen en dit omdat een huurcontract afloopt.

De sprookjesfiguren zijn namelijk altijd eigendom gebleven van de familie van de originele oprichter van het park. Het huidige park mocht de figuren wel blijven gebruiken en moest hiervoor dan huur betalen.

De voormalige eigenaars hebben nu beslist de sprookjesfiguren uit het park te willen weghalen. Op die manier gaan ze terug naar de familie, maar blijft het park met een leeg sprookjesbos achter. Het park vertelde dat ze de vraag van de familie respecteren en dat ze aan het werk gaan om nieuwe sprookjes te gaan ontwikkelen in dat gebied, zodat bezoekers in de toekomst er opnieuw van kunnen genieten.

 

Bron en foto: Familypark