Fotoalbum: West-Amerika trip: Legoland California – juli 2023

In juli trokken Themeparkfreaks Laura, Lennert, Rik en Jonathan eropuit naar het westen van Amerika waar ze 3 weken lang zouden toeren door het land. We bezochten heel wat bijzondere plaatsen en we delen dan ook graag de foto’s van onze reis en delen kort onze belangrijkste ervaringen.

 

Legoland California was het eerste Legoland pretpark in Amerika. Voor mij zou het park het 5de Legoland pretpark worden dat ik bezocht na de drie Europese (Denemarken, Duitsland en Engeland) en de versie in Dubai. Het park opende in 1999 als 3de Legoland park en bevat vandaag de dag 3 rollercoasters.

Technic Coaster is de meest herkenbare Legoland rollercoaster. Het gaat hier om een Mack Rides wilde muis achtbaan zoals we die onder andere kennen van de drie Europese Legoland parken. Dragon start met het typische indoorstukje met darkride zoals ook de andere Dragon coasters in de Legoland parken, maar vervolgens is de rit helemaal anders. De achtbaan werd dan ook gebouwd door Vekoma terwijl de meeste andere door Zierer gebouwd werden. Tot slot is er nog Coastersaurus, een Junior Coaster van Gerstlauer zoals we deze kennen van Legoland Duitsland.

Persoonlijk vond ik Legoland California één van de leukere Legoland parken die ik al gedaan heb. Er hing een leuke sfeer en ik heb me goed geamuseerd. Miniland was best groot, al vond ik het wel jammer dat er niet zo heel veel interactie mogelijk was. Er waren ook relatief weinig bewegende elementen.