Fotoalbum: Merlin’s Kinderwelt – juli 2023

Themeparkfreaks Bob en Tristan trokken er in juli op uit om pretparken en rodelbanen te bezoeken. Hiervoor reisden ze doorheen Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk, Hongarije, Polen en Slowakije. Het hoofddoel van de trip was de landbingo te scoren in Tsjechië, maar ook een bezoekje aan Freizeitpark Plohn, Wiener Prater en het Oostenrijkse Familypark waren zeker de belangrijkste stops.

 

Merlin’s Kinderwelt

Merlin’s Kinderwelt, een pretpark op maat van de jonge bezoekers, is gelegen in Tsjechië, vlakbij de Oostenrijkse grens. Het park is een onderdeel van Excalibur City complex. Dit complex omvat behalve het pretpark ook Merlin’s Farm, een gratis te bezoeken kinderboerderij, Merlin’s Camp, een overnachtingsmogelijkheid met stacaravans en tal van andere. Dit complex valt meteen op door haar meer dan gethematiseerde ingangen.

In Merlin’s Kinderwelt vind je tientallen attracties terug voor kinderen, een deel hiervan bevindt zich indoor, maar een deel ook outdoor, verdeeld over meerdere stukken van het park, soms onderbroken door een openbare weg. Voor ons bezoekje waren we vooral geïnteresseerd in de achtbanen natuurlijk.

Het park heeft drie achtbanen, alhoewel, twee echte en een Butterfly attractie. De grootste achtbaan is Space Roller Coaster. Deze is van Chinese makelij en werd gebouwd door Jinma Rides. Ook de tweede achtbaan zou mogelijk gebouwd zijn door een Chinese firma, deze kreeg de naam Sliding Caterpillar.